Ηράκλειο Κρήτης - Αξιοθέατα Κοντά στα Ξενοδοχεία της Πόλης

 Η Κρήτη αποτελεί αναμφισβήτητα έναν προορισμό για όλες τις εποχές, αφού πέραν από εκπληκτικές παραλίες, διαθέτει πλούσια ιστορία, εκπληκτικά χειμερινά τοπία και χωριά, καθώς, και μοναδική στον κόσμο ποικιλία γαστρονομικών πιάτων. Το Ηράκλειο αποτελεί την πλέον διαχρονική πόλη για να μείνει κανείς κατά την επίσκεψη του στο νησί της Κρήτης. Το κέντρο της πόλης συγκεντρώνει ορισμένα από τα πιο όμορφα ξενοδοχεια ηρακλειο κρητης, καταλύματα που παρέχουν εύκολη πρόσβαση στα πιο ενδιαφέροντα μνημεία και αξιοθέατα της περιοχής. 

Δεδομένου του πολύτιμου χρόνου των ταξιδιωτών, συγκεντρώσαμε παρακάτω τα κυριότερα αξιοθέατα που αξίζει να επισκεφθεί κανείς κατά τη διαμονή του σε ξενοδοχεια Ηρακλειο Κρητης

Η πρώτη σας βόλτα θα πρέπει να είναι οπωσδήποτε στο Κούλες ή αλλιώς Castello a Mare ή Rocca a Mare, όπως το αποκαλούσαν οι Ενετοί, και το οποίο κατασκευάστηκε με σκοπό να παρέχει προστασία από απειλές που προέρχονταν από τη θάλασσα. Το φρούριο είναι επιβλητικό καθώς οι εξωτερικοί τοίχοι του έχουν πάχος 9 μέτρα, ενώ οι εσωτερικοί φτάνουν μέχρι τα 3 μέτρα. Η ονομασία «Κούλες», που διατηρείται μέχρι και σήμερα, προέρχεται από το «su kulesi», που σημαίνει στα τούρκικα “πύργος νερού”. Κατά τη διαμονή σας στο Ηράκλειο θα μπορέσετε να παρακολουθήσετε ενδιαφέρουσες καλλιτεχνικές εκθέσεις και εκδηλώσεις στο Κουλές ή απλώς να κάνετε έναν ρομαντικό απογευματινό περίπατο.

Τα περισσότερα ηρακλειο ξενοδοχεια βρίσκονται επίσης σε κοντινή απόσταση από το εμβληματικό Αρχαιολογικό Μουσείο της πόλης. Νοτιοανατολικά του Κουλές, παίρνοντας την οδό Δαιδάλου και σε πέντε μόλις λεπτά περπάτημα βρίσκεται το μουσείο του Ηρακλείου, στο οποίο θα έχετε την ευκαιρία να εξερευνήσετε τα πάντα σχετικά με τον Μινωικό πολιτισμό και τον ευρωπαϊκό πολιτισμό. Το Αρχαιολογικό Μουσείο ανακαινίστηκε πρόσφατα και πλέον θεωρείται ένα από τα κορυφαία μουσεία στην Ευρώπη και από τα πιο σημαντικά παγκοσμίως ως προς την ιστορική αξία των εκθεμάτων.

Φυσικά η διαμονή σας σε ένα από τα ξενοδοχεια ηρακλειο κρητης θα ήταν ημιτελής αν δεν επισκεπτόσασταν το εμβληματικό Ανάκτορο της Κνωσού. Σε απόσταση μόλις 15-20 λεπτά με το αυτοκίνητο από το κέντρο της πόλης, μπορείτε να επισκεφτείτε τον τόπο όπου ανακαλύφθηκαν τα σημαντικότερα ευρήματα της παγκόσμιας ιστορίας και που στις μέρες μας εκτίθενται στο Αρχαιολογικό Μουσείο, αλλά και το μέρος όπου έζησε ο Μινώταυρος και η Αριάδνη. Κατά την πρώτη σας επίσκεψη στα Ανάκτορα θα σας κοπεί πραγματικά η ανάσα, με τη ζωντάνια των χρωμάτων και τη λιτή αλλά επιβλητική αρχιτεκτονική του. Δεν είναι τυχαίο που το ιστορικό αυτό μνημείο ελκύει χιλιάδες επισκέπτες από όλο τον κόσμο κάθε χρόνο. 

Τέλος, όποιος και αν είναι ο λόγος που επισκέπτεστε την Κρήτη μην παραλείψετε να δοκιμάσετε τις τοπικές σπεσιαλιτέ. Ζητήστε από το προσωπικό του ξενοδοχείου να σας συστήσει παραδοσιακά ταβερνάκια και μέρη που συχνάζουν οι ντόπιοι και αφιερώστε χρόνο σε κρητικές βραδιές με ατελείωτη ρακί, χοχλιούς μπουρμπουριστούς, αντικριστό,  γαμοπίλαφο, καλτσουνάκια και φυσικά κρητική μουσική!


Σχόλια