Καλλιτεχνικές Παραστάσεις, Ποια Τα Οφέλη Για Τον Θεατή

Οι καλλιτεχνικές παραστάσεις προσφέρουν στον θεατή πολλά οφέλη και κυρίως στα παιδιά. Είτε πρόκειται για παραστασεις θεατρικές, χορού ή μουσικής ο θεατής δέχεται ερεθίσματα και σήματα που ακούσια και εκούσια επιδρούν στην ψυχοσύνθεση του τόσο τη στιγμή που παρακολουθεί και σε πολλές περιπτώσεις μακροχρόνια.

Αρχικά ενισχύουν τη βελτίωση της ψυχική μας υγείας. Οι παραστασεις μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση του στρες, του άγχους και της κατάθλιψης. Μπορούν επίσης να παρέχουν μια αίσθηση σύνδεσης με το σύνολο (άλλους θεατές αλλά και συντελεστές), κάτι που μπορεί να είναι ιδιαίτερα σημαντικό για άτομα που αισθάνονται απομονωμένα ή αποκομμένα.

Ενισχύουν τη δημιουργικότητα και την αυτοέκφραση παρέχοντας μια διέξοδο στη δημιουργική διάθεση μας ακόμα και ως θεατής. Μπορούν να βοηθήσουν τους ανθρώπους να εξερευνήσουν τα συναισθήματα με ασφαλή και θετικό τρόπο.

Αυξάνουν την πολιτιστική μας συνείδηση και κατανόηση των θεμάτων περί κουλτούρας. Οι καλλιτεχνικές παραστασεις μπορούν να προσφέρουν την ευκαιρία να μάθουμε για διαφορετικούς πολιτισμούς και παραδόσεις.

Βελτιώνουν τις γνωστικές μας ικανότητες. Η παρακολούθηση καλλιτεχνικών παραστάσεων έχει αποδειχθεί ότι βελτιώνει τις γνωστικές ικανότητες και δεξιότητες του θεατή καθώς καλείται να επιστρατεύσει όλες του τις αισθήσεις αλλά και γνώσεις για να ανταπεξέλθει στο δράμα που εκτυλίσσεται στα μάτια του, να ενεργοποιήσει την κριτική του σκέψη αλλά και να χωρέσει νέες πληροφορίες στο μυαλό του.

Συνολικά, οι καλλιτεχνικές παραστάσεις μπορούν να προσφέρουν ένα ευρύ φάσμα πλεονεκτημάτων στον άνθρωπο, τόσο σωματικά όσο και ψυχικά. Μπορούν να βοηθήσουν στη βελτίωση της ψυχικής υγείας, στην αύξηση της δημιουργικότητας και της αυτοέκφρασης, στη βελτίωση των επικοινωνιακών δεξιοτήτων, στην προώθηση της πολιτισμικής κατανόησης και στη βελτίωση των γνωστικών ικανοτήτων.

Σχόλια