Κάνοντας Online Ασφάλεια

Οι διαδικασίες έχουν αλλάξει αρκετά και μάλιστα προς το καλύτερο σχεδόν για όλα τα πράγματα και το ίδιο συμβαίνει και με τα προϊόντα ασφάλισης. Καθώς διανύουμε την εποχή του διαδικτύου και των on line υπηρεσιών πολύ λίγες κατηγορίες προϊόντων ή υπηρεσιών δεν έχουν ήδη εναρμονιστεί απόλυτα με το νέο trend. Στο παρελθόν όλες οι επιχειρήσεις είχαν μόνο φυσική υπόσταση την τελευταία δεκαετία όμως μετέφεραν τις υπηρεσίες τους και σε ψηφιακή μορφή.


Από τα νέα αυτά δεδομένα δε θα μπορούσαν να λείπουν εταιρίες παροχής υπηρεσιών όπως ασφαλιστικές εταιρείες. Οι ιστοσελίδες ανανεώθηκαν ή φτιάχτηκαν εκ νέου και οι πλατφόρμες πια είναι περισσότερο εύχρηστες και κατανοητές (
UX/UI). Τα online εργαλεία που παρέχουν είναι χρήσιμα, tools που μπορεί να χειριστούν και όσοι δεν είναι εξοικειωμένοι με το διαδίκτυο.

Αυτό βέβαια δεν ισχύει για όλες τις ασφαλιστικές εταιρείες καθώς – και αυτό είναι κάτι καλό για τον πελάτη – δεν άντεξαν όλες τη νέα αλλαγή και οι όχι τόσο ποιοτικές και αξιόπιστες έπαψαν να είναι βιώσιμες. Το σημαντικό είναι πως σημαντικές στον τομέα εταιρίες όπως η Allianz Direct εξελίχθηκαν βελτιώνοντας τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους.

Η online ασφαλεια είναι πλέον γεγονός και τα προτερήματα πολλά, όπως η εξοικονόμηση χρόνου. Επιπλέον, μπορεί με ευκολία πια ο κάτοχος ενός οχήματος να κάνει συγκριτική έρευνα και να αποφασίσει με περισσότερα στοιχεία για την εταιρία που θέλει και είναι προς όφελός του να συνεργαστεί.

Πρέπει να επισημάνουμε ότι όταν θέλουμε να κάνουμε Online συναλλαγές θα πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί για τα στοιχεία που βάζουμε στην εκάστοτε πλατφόρμα είτε προσωπικά είτε οικονομικά καθώς οι κίνδυνοι που υπάρχουν είναι μεγάλοι. Μα πως θα προστατευθώ θα αναρωτηθεί ο οποιοσδήποτε. Η πιο ασφαλής λύση είναι να εμπιστευόμαστε εταιρείες με κύρος, ιστορία και αξιοπιστία.

Σχόλια