Ατζέντα 21 – Μέρος 2


Στο 2ο μέρος θα ήθελα να εστιάσουμε λίγο στο πως ακριβώς χρησιμοποιούν την ευαισθησία κάποιων ανθρώπων για την οικολογία και το περιβάλλον για να προωθήσουν τα δικά τους σχέδια.
Ο όρος βιώσιμη ανάπτυξη, που πολλοί ίσως τον χρησιμοποιούν χωρίς να γνωρίζουν τι σημαίνει, ορίζει ότι πρέπει να επέλθει η πλήρης αποβιομηχάνιση του δυτικού κόσμου και η άνευ όρων παράδοση των φυσικών του πόρων σε δήθεν  μη κερδοσκοπικές  πολυεθνικές, που θα μεταφέρουν όλες τις δραστηριότητες σε έρημες περιοχές του λεγόμενου τρίτου κόσμου. Ότι πρέπει να πάμε σε οικογένειες με ένα ή και κανένα παιδί. Από το δεύτερο παιδί και πέρα θα μπαίνει "πράσινος φόρος", διότι τα παιδιά μολύνουν το περιβάλλον.

Πως πρέπει να καταργηθεί πλήρως η κτηνοτροφία, αφού τα ζώα μολύνουν το περιβάλλον. Μέχρι να καταργηθεί, θα μπουν δυσβάσταχτοι φόροι στο κρέας κάθε μορφής, αφού η κατανάλωσή του προϋποθέτει την ύπαρξη "ρυπογόνων" ζώων. Πως πρέπει να καταργηθούν όλες οι θρησκείες, διότι η θρησκευτική και λατρευτική δραστηριότητα, κάνει τους ανθρώπους “να μην εκτιμούν την μητέρα Γαία”.



Σχετικά με την ιδιωτική περιουσία οι όροι προϋποθέτουν πως πρέπει να καταργηθεί πλήρως η ιδιοκτησία και όλες οι εκτάσεις πρέπει να ελέγχονται από μία παγκόσμια διακυβέρνηση για την “σωστή και οικολογική διαχείρισή τους”. Για το λόγο αυτό μπαίνουν ήδη πολύ μεγάλη φόροι στην ακίνητη περιουσία, αφού πρώτα όλοι παροτρύνθηκαν σε παγκόσμια κλίμακα να επενδύσουν σε ακίνητα και οικόπεδα για να τους πάρουν τα λεφτά μέσω δανείων. Επίσης πρέπει να ορισθεί ταχύτατα όργανο παγκόσμιας οικονομικής διακυβέρνησης για να διαχειριστεί την "ανύπαρκτη ουσιαστικά" απειλή της δήθεν κλιματικής αλλαγής που δήθεν απειλεί τον πλανήτη. Πρέπει να προωθηθεί η ουσιαστικά ανεφάρμοστη στις σύγχρονες πόλεις ενεργειακή θωράκιση των ήδη υπαρχόντων κτιρίων, καθώς και ο θεσμός των λεγόμενων ενεργειακών επιθεωρητών, με σκοπό τη θέσπιση ετήσιων τελών και φόρων για τα από ενεργειακής απόψεως μη βιώσιμα κτίρια, με σκοπό την οικονομική αφαίμαξη αλλά και την δημιουργία των “νεοάστεγων” και των “κλιματικών μεταναστών”.

Επειδή η ενεργειακή θωράκιση των ήδη υπαρχουσών πόλεων δεν είναι εφικτή, ούτε τεχνολογικά και ούτε οικονομικά, πρέπει οι άνθρωποι να μεταφερθούν σε νέες οικολογικές πόλεις-στρατόπεδα, που θα χτιστούν με νέες "καινοτόμες" τεχνολογίες σε συγκεκριμένα σημεία, ώστε να μην μολύνεται το περιβάλλον και στις οποίες δεν θα υπάρχει ιδιωτική περιουσία, ούτε σε ακίνητα, αλλά ούτε και σε κινητά (αυτοκίνητα), ώστε να μην μολύνεται το περιβάλλον.



Το όλο θέμα μοιάζει σαν ένα παιχνίδι πόκερ με μπλόφες και κρυμμένους άσσους στο μανίκι. Πολλοί είναι αυτοί που διατυμπανίζουν πως ο κόσμος εξαπατήθηκε και πίστεψε σε τεχνητές θεωρίες καταστροφολογίας. Ένα ακόμη ανησυχητικό στοιχείο είναι πως αυξάνονται διαρκώς οι επιστήμονες και οι καθηγητές πανεπιστημίου που καταγγέλλουν το ψεύδος της δήθεν υπερθέρμανσης του πλανήτη και του κινδύνου της δήθεν κλιματικής αλλαγής, λόγω δήθεν των δραστηριοτήτων του ανθρώπου,  που προωθήθηκε συστηματικά εδώ και πενήντα περίπου χρόνια…




Σχόλια