Ο Πόλεμος στο Ιράκ





Ο πόλεμος στο Ιράκ, ήταν η αιτία για πολλούς ανθρώπους, να αφυπνιστούν και να συνειδητοποιήσουν τα κρυφά συμφέροντα που εξυπηρετούν οι εκάστοτε πόλεμοι ανά την υφήλιο. Εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο ξεχύθηκαν στους δρόμους και διαδήλωσαν ενάντια στον πόλεμο στο Ιράκ. Τα συνθήματα που κυριάρχησαν ήταν "Όχι στον Πόλεμο!" και "Όχι Πόλεμος για το Πετρέλαιο!". Πολλές ήταν επίσης και οι αντιδράσεις, στα ψηφιακά μέσα, καθώς με το που άνοιγες τον ηλεκτρονικό υπολογιστή σου, δεν υπήρχε περίπτωση να μην πέσεις σε κάποια σελίδα του Διαδικτύου που αναφέρονταν στον άδικο αυτό πόλεμο. Γνωρίζουμε ότι έχουν καταγραφεί πάνω από 9.000 θάνατοι αμάχων λόγω πολέμου και η συνολική εκτίμηση των απωλειών σε ανθρώπινες ζωές ξεπερνά τις 30.000. Αν προσθέσουμε και την αβάσταχτη πολλές φορές, καθημερινή ζωή των πολιτών και τους θανάτους 500.000 παιδιών, ως αποτέλεσμα του εμπορικού αποκλεισμού μεταξύ των δύο πολέμων, μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα ότι μιλάμε για μια παγκόσμια σφαγή.



Το ιδεολογικό προκάλυμμα της Φιλελεύθερης Δημοκρατίας χρησιμοποίησε ο Πρόεδρος των ΗΠΑ προκειμένου να ξεκινήσει τον πόλεμο εναντίον του Ιράκ απαλλάσσοντας αυτό και τον κόσμο ολόκληρο από την τυραννία και τις απειλές από τα όπλα μαζικής καταστροφής του Σαντάμ. Στην πραγματικότητα εξυπηρέτησε μόνο τα συμφέροντα του επιβάλλοντας με φρικτό τρόπο το δίκαιο του ισχυρού.

Είναι φανερό πλέον, πως οι Κυβερνήσεις των ΗΠΑ, της Μεγάλης Βρετανίας και των συμμάχων τους παρουσίασαν ψεύτικα στοιχεία. Το παράλογο είναι όμως, ότι η πραγματική απειλή ενάντια στην παγκόσμια ασφάλεια προέρχεται τόσο από τα τεράστια οπλοστάσια ΟΜΚ και τις πολεμικές βιομηχανίες των ΗΠΑ, της Μεγάλης Βρετανίας, της Γαλλίας, της Ρωσίας, της Κίνας, του Ισραήλ, της Ινδίας και του Πακιστάν, όσο και από την αποτυχία των μονίμων μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους για το Διεθνή Αφοπλισμό.



Επί πλέον της στρατιωτικής και πολιτικής προπαρασκευής του πολέμου υπήρξε και η ιδεολογική, με την οποίαν προσπάθησαν οι ΗΠΑ να νομιμοποιήσουν την πολεμική τους ενέργεια μέσα από τον ΟΗΕ. Αλλά ούτε η ιδεολογία του πολέμου των ΗΠΑ εναντίον του Ιράκ πέρασε στην διεθνή κοινή γνώμη, η οποία αντέδρασε παγκοσμίως εναντίον του πολέμου. Η καθολική αυτή σε παγκόσμια έκταση κινητοποίηση των λαών εναντίον του πολέμου αποκαλύπτει μεταξύ των άλλων ότι τα μυαλά των ανθρώπων έχουν προχωρήσει και είναι πιο μπροστά από την κατεστημένη νοοτροπία. Οι πολίτες του κόσμου αντιλήφθηκαν ότι οι ΗΠΑ κάνουν τον πόλεμο για δικούς τους οικονομικούς, γεωπολιτικούς και στρατηγικούς λόγους.



Δυστυχώς για την Αμερική και ευτυχώς για τον υπόλοιπο πλανήτη, βγήκε αληθινό το ρητό του Winston Churchill, "Η πρώτη απώλεια του πολέμου είναι πάντα η αλήθεια"…..


Σχόλια