Οι Άγνωστες Πυραμίδες της Κίνας


Το 1994 ένας Γερμανός ερευνητής ονόματι Χάρντινγκ Χάουσντορφ επισκέφθηκε την επαρχία Σενσί της Κεντρικής Κίνας. Εκεί ανακάλυψε την ύπαρξη πυρα­μίδων οι οποίες ήταν άγνωστες μέχρι τότε στον δυτικό κόσμο. Η ιστορία αυτών των πυραμίδων ξεκινάει από πολύ παλιά.



Το 1912 δύο Αυστραλοί έμποροι, κάνοντας ένα ταξίδι στις απέραντες πεδιάδες του Κιν-Τσαν, στην επαρχία Σενσί της Κίνας, ανακάλυ­ψαν την ύπαρξη άνω των εκατό πυραμίδων. Όταν ρώτησαν τον ηγούμενο ενός τοπικού βουδιστικού μοναστηριού, τους πληροφόρησε ότι σύμφωνα με τα αρχεία της μονής, οι πυραμίδες αυτές θεωρούνταν πολύ αρχαίες. Τα αρχεία αυτά, όπως τους είπε, ήταν ηλικίας τουλάχιστον 5.000 ετών. Συνεχίζοντας, είπε στους εμπόρους ότι είχαν κτισθεί την εποχή που βασίλευαν στην Κίνα οι Αρχαίοι Αυτοκράτορες, οι οποίοι εθεω­ρούντο ως Υιοί Θεών και έφθαναν στην περιοχή με πύρινους ιπτάμενους δράκοντες. Όλα αυτά οι δύο έ­μποροι τα σημείωσαν στο ημερολόγιο τους, κανείς όμως εκείνη την εποχή δεν ασχολήθηκε με το θέμα.

Τον Μάρτιο του 1994 ο Χάουσντορφ που εί­χε διαβάσει το ημερολόγιο τους έφθασε στην περιοχή αυτή που συμπεριλαμβάνεται στις απαγορευμέ­νες περιοχές της πόλεως Ξιαν του Σενσί, κατορθώ­νοντας να λάβει άδεια από την κινεζική κυβέρνηση να περιηγηθεί στην περιοχή. Πράγματι βρήκε τις πυραμίδες και φωτογράφησε μερικές από αυτές. Πα­ρακολουθώντας τις φωτογραφίες και με βάση τις παρατηρήσεις που είχε διεξάγει, υπολόγισε ότι υπάρχουν πάνω από εκατό πυραμί­δες σε μία έκταση 2.000 τετραγωνικών χιλιομέτρων.



Οι πυραμίδες είναι φτιαγμένες από άργιλο και χώμα, όχι πέτρινες, με το πέρασμα όμως των αι­ώνων το υλικό κατασκευής έχει σκληρύνει αρκετά. Αρκετές είναι κατεστραμμένες είτε από την διάβρω­ση, είτε επειδή οι τοπικοί αγρότες καλλιεργούσαν πάνω τους και γι' αυτόν τον λόγο φαίνονται εκ πρώ­της όψεως ως φυσικοί λόφοι με δέντρα και βαθμιδω­τές καλλιέργειες. Από τις φωτογραφίες όμως που έ­φερε ο Χάουσντορφ είναι ολοφάνερο ότι δεν πρόκει­ται για φυσικούς σχηματισμούς, αλλά για ανθρώπινα κατασκευάσματα. Πολλές έχουν επίπεδη κορυφή, σε μερικές όμως υπάρχουν μικρά ιερά στην κορυφή. Το ύψος τους κυμαίνεται από 25 έως 100 μέτρα και βρίσκονται όλες στην πεδιάδα του Κιν - Τσαν. . Υπάρχει επίσης και μία πέτρινη πυραμίδα στο Σαντόγκ με ύψος περίπου 17 μέτρα, η οποία είναι κτισμένη με βάση τον Χρυσό Λόγο (δηλαδή τον αριθμό φ=1,618).



Περιπλέκοντας την πραγματικότητα αυτών των άγνωστων σε πολλούς πυραμίδων, εμφανίζεται ένας θρύλος μιας ακόμα μεγαλύτερης πυραμίδας. Μιας πυραμίδας τέτοιου μεγέθους και μεγαλείου που κάνει όλες τις άλλες πυραμίδες του κόσμου ασήμαντες. Αυτός είναι ο θρύλος της Μεγάλης Λευκής Πυραμίδας της Κίνας. Το 1947 παρουσιάστηκε στους New York Times, ένα άρθρο με τίτλο «ΗΠΑ - Η έκθεση της αεροπορίας για την τεράστια Κινέζικη Πυραμίδα σε απομονωμένα βουνά νοτιοδυτικά του Ξιάν.» Στο άρθρο, καταγράφονται δηλώσεις ότι η Μεγάλη Λευκή Πυραμίδα κοντά στην έρημο Τάκλα Μακάν , κάνει εκείνες της Αιγύπτου να φαντάζουν ως νάνοι και εκτιμάτε το ύψος της στα 1000 μέτρα και το πλάτος της στα 1500 πόδια. Η μεγαλύτερη πυραμίδα της Αιγύπτου έχει ύψος μόλις 450 μέτρα..



Οι αρχές δεν επιτρέπουν σε κανέναν τις έρευνες στην Μεγάλη Λευκή Πυραμίδα και έχουν επίσης απαγορεύσει οποιεσδήποτε ανασκαφές στην περιοχή, χωρίς να διευκρινίζουν τον λόγο…




Σχόλια