Πρόγραμμα MK-ULTRA – Μέρος 2
























Μέχρι το 1963 το πρόγραμμα ΜΚ-ULTRA διενεργούσε πειράματα χορηγώντας κυρίως LSD σε στρατιώτες και πολίτες των ΗΠΑ. Το πρόγραμμα αυτό βοηθήθηκε σημαντικά με την ανακάλυψη νέων χημικών ουσιών, οι οποίες καθιστούσαν πολύ ελκυστική την προοπτική να «καθαριστεί» το μυαλό του θύματος και να επαναπρογραμματιστεί στη συνέχεια.


Επιπλέον, η CIA νοίκιαζε πολυτελή διαμερίσματα διακοσμημένα σαν οίκους ανοχής κι εφοδιασμένα με ψεύτικους “διπλούς” καθρέφτες, κάμερες και μικρόφωνο. Ο στόχος των επιχειρήσεων ήταν να καταφέρουν να δίνουν ναρκωτικά στους ανύποπτους πελάτες. Τα αποτελέσματα καταγράφονταν πίσω απ τους καθρέφτες ενώ οι ανύποπτοι επισκέπτες κατάπιναν…


Η υπόθεση είδε το φως τις δημοσιότητας με τις αποκαλύψεις του πρώην πράκτορα της CIA Τζον Μαρκς το 1977. Το σχέδιο MK ULTRA είχε ήδη σταματήσει το 1973 μετά από διαταγή του τότε αρχηγού της CIA, Ρίτσαρντ Χελμς, ο οποίος έδωσε εντολή ώστε τα έγγραφα που αναφέρονταν στο σχέδιο αυτό να καταστραφούν. Παρόλα  αυτά ο Μαρκς κατόρθωσε να βρει ντοκουμέντα.


Τα ευρήματα από τα προγράμματα αυτά ήταν πάρα πολύ σημαντικά και για αυτό τμηματοποιήθηκαν και έγιναν “υπόγεια”, “μαύρα”. Διαπίστωσαν πως μέσω οπτικών ερεθισμάτων, ακουστικών ερεθισμάτων, παραισθησιογόνων ουσιών, στέρηση τροφής, ύπνου, νερού και βασανιστηρίων με ηλεκτρικό ρεύμα μπορούν να επιτύχουν πολλά. Το κυριότερο όμως είναι ότι βρήκαν την ισορροπία για μία ήπια χειραγώγηση του νου χωρίς το υποκείμενο να την αντιλαμβάνεται, σε τέτοιο επίπεδο ώστε να μην πεθάνει ή αρρωστήσει φανερά. Και εφαρμόστηκε σε παγκόσμια κλίμακα.


Η τεχνογνωσία και η τεχνολογία αυτών των παλιών πειραμάτων είναι ακόμα στην κατοχή των μυστικών υπηρεσιών. Ποιος ξέρει τι είναι σε θέση να κάνουν σε μεγάλη κλίμακα. Σας προτείνω να παρακολουθήσετε την ταινία "The Manchurian Candidate" για να αποκτήσετε μια ολοκληρωμένη εικόνα για την ύπνωση και τον έλεγχο του νου.


Σχόλια