Οικονομικοί Δολοφόνοι – Μέρος 1




Οι Οικονομικοί Δολοφόνοι είναι υψηλόμισθοι επαγγελματίες που εξαπατούν χώρες σε όλο τον κόσμο, αποσπώντας τους ποσά που ανέρχονται σε τρισεκατομμύρια δολάρια. Τα μέσα που χρησιμοποιούν για την επίτευξη αυτού του στόχου είναι μεταξύ άλλων οι οικονομικές εκθέσεις με πλασματικά στοιχεία, η τεχνητή δημιουργία τεράστιου δημοσίου χρέους , οι νοθευμένες εκλογές, η εξαγορά συνειδήσεων πολιτικών, ο εκβιασμός, το σεξ και οι πολιτικές δολοφονίες.



Οι Οικονομικοί Δολοφόνοι αναλαμβάνουν να πείσουν την ιθύνουσα τάξη της εκάστοτε υπανάπτυκτης χώρας- λέγε με Εκουαδόρ, λέγε με Ινδονησία, λέγε με Παναμά- ότι η ανάπτυξη είναι μονόδρομος, όχι μονάχα για τη βελτίωση του βιοτικού επιπέδου του εξαθλιωμένου πληθυσμού αλλά και για την πολιτική (ενίοτε και την... κυριολεκτική) επιβίωση των ίδιων των ιθυνόντων. Η ανάπτυξη συνάδει με τα μεγάλα δημόσια έργα- ένα κολοσσιαίο υδροηλεκτρικό φράγμα, λόγου χάριν-, το κόστος και τη σημασία του οποίου οι Οικονομικοί Δολοφόνοι φροντίζουν να παραφουσκώσουν. Φυσικά ο δημόσιος κορβανάς αυτών των χωρών δεν αρκεί- ακόμη και αν τον χρησιμοποιούσαν αποκλειστικά για τον εν λόγω σκοπό- για να χρηματοδοτήσει τόσο φιλόδοξα έργα.

Δεν στέλνουν ευθύς εξαρχής αγροίκους μισθοφόρους για να σφάξουν, να λεηλατήσουν και να καρπωθούν νέα εδάφη. Πρώτα θα στείλουν ανθρώπους σαν τον Πέρκινς, ευγενικούς και μορφωμένους, τους λεγόμενους Οικονομικούς Δολοφόνους. Εάν οι τόσο εύγλωττοι Οικονομικοί Δολοφόνοι δεν τα καταφέρουν, θα στείλουν τα «τσακάλια»- τους πληρωμένους δολοφόνους της CΙΑ και της ΝSΑ (Υπηρεσία Εθνικής Ασφαλείας). Όμορφα και νοικοκυρεμένα. Αυτονόητα, η αποστολή των πρώτων, των Οικονομικών Δολοφόνων, είναι και η πιο ντελικάτη, αν και όχι απαραίτητα η πιο αναίμακτη (εκ των συνεπειών της τουλάχιστον).

Ο Τζον Πέρκινς εργάστηκε από το 1971 έως το 1981 σε μια πολυεθνική εταιρία συμβούλων, αρχικά ως οικονομολόγος και στη συνέχεια ως οικονομικός διευθυντής και υπεύθυνος τοπικού σχεδιασμού. Στην πραγματικότητα όμως ήταν ένας Οικονομικός Εκτελεστής, στρατολογημένος από τις μυστικές υπηρεσίες των Ηνωμένων Πολιτειών.

O Πέρκινς αποκαλύπτει άγνωστες πτυχές ενός συστήματος το οποίο προωθεί την παγκόσμια κυριαρχία των ΗΠΑ υπό το μανδύα της "παγκοσμιοποίησης", καταδικάζοντας εκατομμύρια κατοίκους του πλανήτη στην ανέχεια και την τύχη τους να καθορίζεται από «μπλόφες» και «κρυφά χαρτιά» σαν ένα παιχνίδι πόκερ.

Η ανατριχιαστική συνέχεια στο 2Ο μέρος….


Σχόλια