Ο Αόρατος Εχθρός


















Πολλά έχουν γραφτεί και ειπωθεί για την τραγική αυτή μέρα της 11ης Σεπτεμβρίου  2001. Είναι η μέρα που - κατά την αμερικανική κυβέρνηση – εκδηλώθηκαν  τρομοκρατικές επιθέσεις εναντίων αμερικανικών στόχων. Μετά από αεροπειρατεία 4 πολιτικών αεροσκαφών, τα 3 από αυτά προσέκρουσαν στους Δίδυμους Πύργους και το Πεντάγωνο και το τέταρτο σε ανοικτό χώρο. Αποτέλεσμα αυτής της σύγκρουσης ήταν να καταρρεύσουν ολοκληρωτικά οι Δίδυμοι Πύργοι και κάποιο τμήμα του Πενταγώνου. Συνολικά χάσανε την ζωή τους  περίπου 3000 άνθρωποι, εκτός των 19 αεροπειρατών και 25 ατόμων που ακόμα αγνοούνται.

Οι επιθέσεις αυτές ήταν η μεγαλύτερη τρομοκρατική ενέργεια που έχει συμβεί μέχρι σήμερα και αποτέλεσαν αναμφισβήτητα κομβικό σημείο της παγκόσμιας ιστορίας και προκάλεσαν τεράστιες αλλαγές στην πολιτική και κοινωνική ζωή ολόκληρου του κόσμου. Με πρόφαση του πολέμου κατά της τρομοκρατίας καταστρατηγήθηκαν και αλλοιώθηκαν πολλά συνταγματικά δικαιώματα και ελευθερίες της ανθρωπότητας. Έγιναν επίσης και η αφορμή που ζητούσαν οι Αμερικανοί για τους 2 πολέμους στο Αφγανιστάν και το Ιράκ καθώς και έδωσαν το δικαίωμα στις Αμερικάνικες Αρχές να συλλάβουν και να κρατήσουν, χωρίς επίσημη απόδοση κατηγοριών ή δίκες, χιλιάδες «υπόπτους».

Ο Τζορτζ Μπους ο νεότερος είναι ο πρώτος ηγέτης σύγχρονου κράτους που θα μείνει στην ιστορία γιατί ενέπλεξε τη χώρα του σε έναν πόλεμο χωρίς ημερομηνία λήξης, αλλά έψαχνε ακόμη να βρει τον εχθρό, έξι χρόνια μετά την εκλογή του. Ο αόρατος λοιπόν εχθρός ονομάστηκε Οσάμα Μπίν Λάντεν και ισχυρίστηκαν ότι αυτός κρύβεται πίσω από τις επιθέσεις και τα οργάνωσε όλα από κάποια σπηλιά του Αφγανιστάν. Ο άνθρωπος λοιπόν που πριν από λίγα χρόνια ήταν φίλος της οικογένειας Μπους και είχαν κοινά επιχειρηματικά συμφέροντα έμελλε να γίνει ο «ορκισμένος εχθρός της Αμερικής».

Κάνοντας ένα ταξίδι ως την Νέα Υόρκη και το «Σημείο Μηδέν» όπως ονομάστηκε αργότερα το σημείο που υψώνονταν οι Δίδυμοι Πύργοι, θα μπορέσει να καταλάβει το μέγεθος της καταστροφής και πόσο άδικα χαθήκανε τόσες ζωές για να προωθήσουν κάποιοι τα υποχθόνια σχέδιά τους.

Θα ήταν ανώφελο να αρχίσω και εγώ να σας παραθέτω στοιχεία για την απόδειξη ή μη απόδειξη της εγκυρότητας της εκδοχής των αμερικανικών αρχών για το τι συνέβη πραγματικά και ποιος ήταν ο υποκινητής και υπαίτιος αυτής της τραγωδίας γιατί όλα αυτά θα τα έχετε δει και ακούσει αμέτρητες φορές. Απλά σας προτρέπω να το ψάξετε λίγο περισσότερο και να ανακαλύψετε πόσο εύκολα μας παραπλανούν και μας καθοδηγούν όπως θέλουν οι παγκόσμιοι ηγέτες και πάντα «για το καλό μας»….   



Σχόλια