Το Τραπεζικό Σύστημα – Μέρος 2

















Η μεγαλύτερη αρπαγή περιουσιακών στοιχείων και εξουσίας που έγινε ποτέ είναι αυτή από την Κεντρική Τράπεζα. Η Κεντρική Τράπεζα είναι ένας οργανισμός που παράγει χρήματα για ένα ολόκληρο έθνος. Ένας ιδιωτικός οργανισμός, με ότι μπορεί να σημαίνει αυτό. Η Κεντρική Τράπεζα ελέγχει τα επιτόκια και το αποθεματικό των χρημάτων, δηλαδή τον πληθωρισμό.

Ο οργανισμός αυτός  δεν προσφέρει τα χρήματα σε ένα έθνος αλλά τα δανείζει με τόκο. Αναπόφευκτα το σύστημα αυτό δημιουργεί μακροπρόθεσμα χρέος .Το σημαντικότερο είναι να καταλάβουμε πως για κάθε δολάριο που δημιουργείται και δανείζεται σε μία χώρα, αυτομάτως δημιουργείται και ένα χρέος που είναι ο τόκος  δανεισμού για το συγκεκριμένο δολάριο.

Το σύστημα αυτό το δημιούργησαν και το κατεύθυναν εντέχνως μεγάλες τραπεζικές οικογένειες όπως οι Rockefeller, οι Morgan και οι Rothschild.Αυτοί πρώτοι κατάλαβαν την δύναμη που θα μπορούσαν να αποκτήσουν από αυτήν την «απάτη», το μέγεθος της άγνοιας που είχαν οι άνθρωποι και το πόσο εύκολα μπορούσαν να κατευθύνουν ολόκληρα έθνη και κυβερνήσεις μέσω αυτού του συστήματος.   

Μπορείτε να καταλάβετε πως το κλειστό λόμπυ αυτών των τόσο επικίνδυνων ανθρώπων είναι πάνω από οποιαδήποτε κυβέρνηση και οποιουσδήποτε νόμους. Ελέγχοντας το αποθεματικό μιας χώρας μπορούν να πιέσουν για οτιδήποτε και αυτό τους κάνει πανίσχυρους. Μπορούν ανά πάσα στιγμή να καταστρέψουν ολόκληρες εθνικές οικονομίες αλλά και να βγάλουν δισεκατομμύρια σε λίγες ώρες.

Το όλο θέμα λοιπόν με την τωρινή οικονομική κατάσταση είναι να καταλάβουμε όσο πιο γρήγορα γίνεται πως η λύση δεν είναι ο δανεισμός περισσότερων χρημάτων , όποιο και αν είναι το επιτόκιο αλλά η συνολική αλλαγή του συστήματος με κάποιο πιο υγιές και όχι εξαρχής καταδικασμένο στην αποτυχία. Αν συνεχίσουμε με το ίδιο οικονομικό σύστημα οδηγούμαστε με μαθηματική ακρίβεια στην χρεωκοπία και στην υποδούλωση των λαών σε μία μικρή ομάδα παγκόσμιων εξουσιαστών.H οικονομική μας επιβίωση είναι ένα στοίχημα που πρέπει να κερδίσουμε πάση θυσία αφού εξασφαλίζει το μέλλον το δικό μας και των παιδιών μας.


Σχόλια