Το Τραπεζικό Σύστημα – Μέρος 1


Η μεγαλύτερη απάτη στην σύγχρονη και παλαιότερη κοινωνία μας αρχίζει και τελειώνει  με το τραπεζικό σύστημα . Όλος ο κόσμος  περιφέρεται γύρω από αυτό και ορίζει τις ζωές και το μέλλον μας.
Από αρχαιοτάτων χρόνων, όποιος μπορούσε να τιθασεύσει την απληστία του κόσμου προσφέροντάς του εφήμερα κέρδη με αντίτιμο την αιώνια οικονομική «σκλαβιά», γινόταν πανίσχυρος και πάμπλουτος. Οι άνθρωποι είναι έτοιμοι να προσκυνήσουν και να ακολουθήσουν οποιονδήποτε τους υποσχεθεί λίγα χρήματα παραπάνω και δεν υπολογίζουν καν το αντάλλαγμα που χρειάζεται να δώσουν και τι πρέπει να θυσιάσουν.
Το κόλπο είναι απλό και σίγουρο  αν το σκεφτείς λίγο παραπάνω. Έχεις ένα κεφάλαιο για να ξεκινήσεις και αρχίζεις να δανείζεις χρήματα με το ανάλογο επιτόκιο. Για να το πούμε πιο απλουστευμένα, δίνεις τώρα 100 και περιμένεις σε λίγο χρονικό διάστημα να πάρεις πίσω 120.Το μόνο που χρειάζεσαι είναι κάποια χρήματα για να αρχίσεις και κάποια εγγύηση ότι θα πάρεις τα χρήματα σου πίσω στο επιθυμητό και συμφωνηθέν χρονικό όριο.
Όλο το τραπεζικό και οικονομικό σύστημα στηρίζεται σε αυτό το πολύ απλό σχέδιο. Όλα τα άλλα, απλώς σου «σερβίρονται» με δελεαστικό τρόπο και σε παρασύρουν με ψεύτικες και ανεκπλήρωτες υποσχέσεις για μια καλύτερη ζωή. Με τον τρόπο αυτό όλος ο κόσμος έχει βρεθεί χρεωμένος και υποτελής στις τράπεζες που του κατευθύνουν την ζωή.
Το μελλοντικό σχέδιο για πλήρη έλεγχο είναι να μας οδηγήσουν σε ένα σημείο όπου να μην μπορεί κανείς  να κάνει καμία συναλλαγή ή αγορά αν δεν περνάει μέσα από τραπεζικούς λογαριασμούς. Σιγά-σιγά θα γίνουν απαγορευτικές οι συναλλαγές με μετρητά -που δεν μπορούν να ελέγξουν- και θα αναγκαστούμε όλοι να ανοίξουμε λογαριασμούς σε τράπεζες, με όποιες συνέπειες μπορεί να συνεπάγεται αυτό.
Θα μπορεί λοιπόν ο καθένας να μας ελέγχει κάθε λεπτό και να μας  καθορίζει την οικονομική μας επιβίωση πίσω από την ασφάλεια του laptop ή του υπολογιστή του. Με αυτόν τον τρόπο, αυτοί που ελέγχουν το τραπεζικό σύστημα θα ελέγχουν σε επέκταση και την ζωή εκατομμυρίων ανθρώπων.

Σχόλια