Η Αλήθεια - Μέρος 1
















Το ισχυρότερο όπλο που έχει δημιουργηθεί ποτέ για την χειραγώγηση των ανθρώπων είναι τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης ( ή Μαζικής Αποχαύνωσης καλυτέρα) και η επιρροή που έχουν πάνω μας, συνειδητά ή υποσυνείδητα. Αν δεν το έχετε καταλάβει ακόμα , αυτά καθορίζουν το τρόπο ζωής μας σε τεράστιο βαθμό. Το τι θα φορέσουμε, το πώς θα διασκεδάσουμε και το πώς θα συμπεριφερθούμε γενικά, καθορίζεται από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και τον σωστό τρόπο ζωής που αυτά προωθούν.

Από μικρά παιδιά μαθαίνουμε τον για υλικό κόσμο και την υποτιθέμενη ευτυχία που θα έχουμε, εάν ακολουθήσουμε τους απλούς κανόνες που μας βάζουν. Το μεγαλύτερο κακό όμως σε αυτήν την υπόθεση είναι ότι μας το παρουσιάζουν ως δική μας επιλογή, σερβίροντας μας το υποσυνείδητα και αθώα. Τα σχολεία επίσης έχουν μεγάλο μερίδιο ευθύνης για την απάθεια και ελαφρότητα που αντιμετωπίζουν την διαπαιδαγώγηση των παιδιών. Έχοντας δημιουργήσει ένα ανταγωνιστικό σύστημα εκπαίδευσης οδηγούν τα παιδιά στο να μην σκέφτονται και να μην κρίνουν παρά να κάνουν τα απολύτως απαραίτητα μόνο και μόνο για τον βαθμό.

Από εκεί ξεκινάει και το μεγάλο κακό. Έχουμε μάθει από μικροί να μην σκεπτόμαστε παρά να κάνουμε τα απαραίτητα για έναν μισθό ή μια κοινωνική αναγνώριση. Αυτά μόνο μετράνε πλέον για εμάς και είμαστε έτοιμοι να κάνουμε τα πάντα για να τα πετύχουμε ανεξαρτήτως κόστους. Δυστυχώς έτσι μεγαλώσαμε εμείς και έτσι μεγαλώνουμε και τα παιδιά μας. Μέσα σε γυάλινους τοίχους και πάντα με παρωπίδες ώστε να μην μπορούμε να  δούμε τίποτε παραπάνω από αυτά που μας σερβίρουν.

Για αυτό και οι γηραιότεροι άνθρωποι είναι πιο αληθινοί και ουσιαστικοί. Αυτοί χαίρονται πραγματικά την ζωή και ξέρουν να εκτιμούν και να απολαμβάνουν την κάθε της στιγμή. Εγώ προσωπικά τις σοφότερες κουβέντες και τις μεγαλύτερες αλήθειες τις έχω ακούσει από ανθρώπους αγνούς που έχουν μάθει να ζουν με απίστευτη απλότητα και θεωρούν ακόμη και το ηλεκτρικό ρεύμα μια περιττή πολυτέλεια. Ακραίες απόψεις θα μου πει κάποιος αλλά κρίνοντας από τους παππούδες μου, δεν τους βλέπω λιγότερο ευτυχισμένους που μεγάλωσαν με μια λάμπα και ένα κερί.

Δείτε παρακάτω πως ελεγχόμαστε χωρίς να το καταλάβουμε και πως έχουμε μάθει να μην αντιδρούμε και να μην δεχόμαστε την μοναδικότητα μας.     


Σχόλια