Codex Alimentarius – Μέρος 3


Ο "Κώδικας Διατροφής" εδώ και περισσότερο από 10 χρονιά επιταχύνεται και επεκτείνεται. Όπως προαναφέραμε ήδη 185 χώρες έχουν ενσωματώσει τον κώδικα διατροφής στα νομικά τους συστήματα. Οι συνέπειες της πλήρης εφαρμογής του, θα είναι καταστρεπτικές για την ανθρωπότητα και γενικά για τη ζωή μας. Από 1 Απριλίου 2011 μπήκε σε εφαρμογή μια οδηγία της Ευρωπαϊκής Ένωσης η οποία θα εφαρμοστεί και απ' την Αγγλία, η οποία περιλαμβάνει τα φαρμακευτικά παραδοσιακά προϊόντα φυτικής προέλευσης.
Από τις 1 Απριλίου 2006 και για τα επόμενα 5 χρονιά δόθηκε περιθώριο κατοχύρωσης φυτικών προϊόντων. Κατοχυρώθηκαν λοιπόν μόλις 183. Μόνο αυτά τα προϊόντα αποτελούν εμπορεύσιμο είδος και το εμπόριο άλλων φυτικών προϊόντων που δεν περιλαμβάνει η λίστα είναι παράνομο, επομένως δε θα υπάρχει στα ράφια των καταστημάτων. Αν υπάρξει κατανάλωση κάποιου φυτικού προϊόντος στο σπίτι, που δεν περιλαμβάνεται στη λίστα και ως εκ τούτου δεν έχει περάσει από έλεγχο φαρμακοβιομηχανίας, ο καταναλωτής μπορεί να έχει πρόβλημα με το νόμο.



Το φυτικά προϊόντα έχουν ελάχιστο κόστος παραγωγής καθώς είναι προϊόντα της φύσης. Εφόσον όμως εμπορευθούν ως εκχύλισμα, η επεξεργασία, η συσκευασία κτλ από τις φαρμακευτικές εταιρίες, ανεβάζει 1000 φορές πάνω την αξία τους. Από 1 στρέμμα ελληνικής αγρίας φύσεως η φαρμακευτική εταιρία υπολογίζεται ότι μπορεί να έχει κέρδος το χρόνο από 10000-20000.
Αξίζει ακόμα να σημειωθούν οι ενέργειες των πολιτικών μας που δε χάνουν ευκαιρία να δίνουν πρώτοι το "καλό" παράδειγμα και να αποδεικνύουν για ποιους δουλεύουν... Πριν λίγους μήνες υπέγραψαν την εισαγωγή μεταλλαγμένου σπόρου πατάτας, ειδικώς για τη χωρά μας και όχι για τα κράτη της ευρωπαϊκής ένωσης. Όποιος έχει πρόσβαση στο Διαδίκτυο, τον προκαλώ να ανοίξει το laptop του και να το τσεκάρει. Έρευνες έδειξαν πως ο μεταλλαγμένος αυτός σπόρος πατάτας προκαλεί γεννητικές μεταλλάξεις...

Σχόλια