Η Οργάνωση «Skull and Bones»



Η οργάνωση Skull and Bones ιδρύθηκε το 1832 µε άγνωστο καταστατικό και σκοπούς. Αυτό που βγαίνει από έρευνες συγγραφέων και δηµοσιογράφων που ασχολήθηκαν µαζί της τα τελευταία χρόνια, είναι ότι πρωταρχικός στόχος είναι η αλληλοϋποστήριξη των µελών ώστε να αναρριχηθούν εύκολα στην κορυφή της κοινωνικής πυραµίδας.

Υπάρχουν µόνο 15 Bonesmen (Σκελετάνθρωποι) φοιτητές στο Yale κάθε φορά. Στρατολογούνται από προγενέστερους και πρέπει να είναι τελειόφοιτοι, φιλόδοξοι και βλαστοί της µιας χούφτας οικογενειών που, έτσι κι αλλιώς, κάνει κουµάντο στην Αµερική. Τα ονόµατά τους παλαιότερα καταγράφονταν στα φοιτητικά έντυπα. Όµως τα τελευταία χρόνια κρατούνται κι αυτά µυστικά για να αποφύγουν τον σχολιασµό περί της αθέµιτης επιρροής τέτοιων αδιαφανών οργανώσεων στους δηµοκρατικούς θεσµούς.

Μετά την αποφοίτηση από το Πανεπιστήµιο, οι Bonesmen παραµένουν ισοβίως δεσµευµένοι µε την οργάνωση αλλά δεν είναι γνωστό αν συναντούνται για να κάνουν τελετές όπως στα φοιτητικά τους χρόνια. Τρεις Αµερικανοί πρόεδροι, οι δύο Μπους και ο παλαιότερος Γουίλιαµ Ταφτ, ανήκουν στους µυηµένους, όπως και πολλοί γερουσιαστές, τραπεζίτες, εκδότες, διευθυντές της CIA, πρέσβεις και µεγαλοβιοµήχανοι. Υπολογίζεται ότι σήµερα είναι περίπου 800 οι εν ζωή. Ο Τζορτζ Μπους ο νεώτερος έχει διορίσει τουλάχιστον 10 από αυτούς σε νευραλγικές θέσεις της διοίκησης.

 Τα µέλη της οργάνωσης παίρνουν όρκο σιωπής για κάθε λέξη που προφέρεται στους κόλπους της, για κάθε πράξη που τελείται στο άντρο της, ένα κτίριο µε το χαρακτηριστικό όνοµα Tomb (τάφος) στο κορυφαίο παγκοσµίως, πανεπιστήµιο Yale. Σύµφωνα µε δηµοσιεύµατα, που θα βρείτε άφθονα ανοίγοντας το laptop σας και ψάχνοντας στο Διαδίκτυο, υπάρχει µια σειρά από πρακτικές που σκοπό έχουν να σφραγίσουν τους µεταξύ τους δεσµούς. Εκτός από τα τελετουργικά µε τα οστά, µέσα στο κτίριο Tomb, που µοιάζει µε µαυσωλείο, πέτρινο, βαρύ και χωρίς παράθυρα, κάθε µέλος είναι υποχρεωμένο να περιγράψει ενώπιον των υπολοίπων κάθε λεπτομέρεια της σεξουαλικής του ζωής. Ξεγυμνώνοντας τον εαυτό του µμπροστά στους άλλους 14 και αποδεχόμενος έπειτα τις αντίστοιχες βαθύτερες εκμυστηρεύσεις τους, δένεται µαζί τους περισσότερο από ό,τι µε την οικογένειά του. Μετά η διαπλοκή είναι ισόβια.


Το ρολόι µέσα στο Tomb είναι ρυθµισµένο να πηγαίνει πέντε λεπτά µπροστά. Άλλο ένα σύµβολο. Η αλαζονεία τους είναι τέτοια που πιστεύουν πως βρίσκονται µπροστά από τον υπόλοιπο πλανήτη. Κι αυτή ήταν µόνο η κορυφή του παγόβουνου που λέγεται Skull and Bones και των τελετουργικά οργανωµένων διαπλοκών που διαβρώνουν τις σύγχρονες δηµοκρατίες. Σηµαντικό είναι πως κάποτε ήταν τιµή για τους φοιτητές να επιλεγούν σε αυτές.

Το 1986 ο αρχηγός της φυλής των Απάτσι, Νεντ Άντερσον, απόγονος του Τζερόνιµο, µαθαίνει για την τυµβωρυχία. Ζητάει από το FBI να την ερευνήσει. Ταυτόχρονα, κλείνει ραντεβού µε έναν θείο τού νυν προέδρου, τον Τζόναθαν. Στην πρώτη συνάντηση ο θείος ήταν φιλικός. Μετά από έντεκα ηµέρες προσφέρει στον Απάτσι ένα κρανίο και του ζητάει να υπογράψει ότι δεν έχει άλλες αξιώσεις. Όµως ο Άντερσον αρνείται γιατί βλέπει πως το κρανίο ανήκει προφανώς σε µικρό παιδί.

Επτά χρόνια αργότερα η υπόθεση έρχεται πάλι στο προσκήνιο µε το βιβλίο «The secrets of the Tomb» (Τα µυστικά του Τάφου) της Αλεξάντρα Ρόµπινς. Η συγγραφέας χρησιµοποιεί παλιά χειρόγραφα που υποτίθεται πως ανήκαν σε µέλη της οργάνωσης και σε ένα περιγράφεται πώς ο Πρέσκοτ Μπους σύλησε τον τάφο του Τζερόνιµο.

Ένας άλλος απόγονος του θρυλικού πολεµιστή, ο δισέγγονός του Χάρλιν Τζερόνιµο, ζητάει να επιστραφούν τα οστά και να γίνει µια κανονική κηδεία για να αναπαυθεί το πνεύµα του.

Και προειδοποιεί: «Εµείς οι Απάτσι πιστεύουμε ότι αν ενοχλήσεις έναν νεκρό, προσβάλεις τα πνεύματα. Και αργά ή γρήγορα τα πνεύματα θα σε καταδιώξουν»…..


Σχόλια