Ο Θάνατος της Πριγκίπισσας Νταιάνα – Μέρος 1



Η Πριγκίπισσα Νταιάνα έζησε μια συνταρακτική ζωή, ένα θυελλώδη έρωτα και ένα  αινιγματικό τέλος. Έχασε την ζωή της σε αυτοκινητικό δυστύχημα την 31η Αυγούστου 1997, στην σήραγγα Pont de l' Alma του Παρισιού. Τα ερωτήματα σχετικά με τον θάνατο της πολλά και αναπάντητα, κάποια από τα οποία θα προσπαθήσουμε να αναλύσουμε παρακάτω.
Η 30η Αυγούστου ήταν η τελευταία μέρα των 10ήμερων διακοπών της Πριγκίπισσας Νταιάνα με το Ντόντι Αλ Φαγιέντ. Το ταξίδι τους στο Παρίσι έμελλε να είναι και το τελευταίο για την Νταιάνα και τον Ντόντι. Αργά το βράδυ της ίδιας μέρας, ο Χένρυ Πωλ, υπεύθυνος ασφαλείας του ξενοδοχείου, ενημερώνει τους σωματοφύλακες Ρις Τζόουνς και Κίραν Γουίνφιλντ ότι το ζεύγος θα αναχωρήσει για μια βόλτα στο βραδινό Παρίσι από την πίσω πόρτα του ξενοδοχείου με οδηγό τον ίδιο και χωρίς οχήματα συνοδείας.


Παρά τις ενστάσεις της ασφάλειας, οι τέσσερις επιβιβάζονται στο όχημα και αναχωρούν στις 12 και 20 ξημερώματα της 31ης Αυγούστου 1997. Διάφοροι παπαράτσι που βρίσκονταν στις εξόδους του ξενοδοχείου ακολουθούν τη Mercedes η οποία αναπτύσσει ταχύτητα για να τους ξεφύγει. Σύμφωνα με την επίσημη εκδοχή, οι παπαράτσι που επιβαίνουν κυρίως σε μοτοσικλέτες μικρού και μεσαίου κυβισμού ακολουθούν το όχημα με σχετική επιτυχία και στη συνέχεια το χάνουν λίγο πριν τη είσοδο στην υπόγεια σήραγγα.

Τελικά η Mercedes προσκρούει σε μια από τις κολώνες της σήραγγας. Ο οδηγός Χένρυ Πωλ και ο Ντόντι Αλ Φαγιέντ σκοτώνονται ακαριαία, ο συνοδηγός Τρέβορ Ρις Τζόουνς τραυματίζεται σοβαρά, όπως και η Νταιάνα που εκπνέει περίπου 2 ώρες αργότερα στο νοσοκομείο.
Τα ερωτηματικά που αφορούν στο τι ακριβώς έγινε στη σήραγγα και ποια ήταν η εμπλοκή των παπαράτσι είναι και τα πιο σημαντικά. Η παρουσία του τύπου και των παπαράτσι ήταν συνεχής σε όλη τη διάρκεια των διακοπών της Πριγκίπισσας. Παρόλα αυτά το διάσημο ζεύγος ήταν συνηθισμένο στην παρουσία τους και καταλήγει ότι ο Χένρυ Πωλ ανέπτυξε αδικαιολόγητα ταχύτητα και τελικά έχασε τον έλεγχο από λάθος.

Πως όμως έγινε αυτό δεν θυμάται ούτε ο ίδιος. Ο Ρις, ως αποτέλεσμα της πρόσκρουσης, έπαθε απώλεια μνήμης και το μόνο που θυμάται είναι διάφορα οχήματα να τους ακολουθούν μέχρι την είσοδο στη σήραγγα! Ούτε πιο πριν, ούτε πιο μετά! Βίντεο από το συμβάν δεν υπάρχουν παρά την ύπαρξη μέσων παρακολούθησης (10 και πλέον κάμερες ασφαλείας) της κυκλοφορίας στη συγκεκριμένη οδό. Η εταιρεία που διαχειρίζεται την οδό ισχυρίστηκε σε όλες τις περιστάσεις ότι δεν είχε υπαλλήλους σε υπηρεσία μετά τις 11 το βράδυ και οι κάμερες δεν κατέγραφαν.

Αν υποθέσουμε ότι όλα αυτά ισχύουν τότε δεν υπάρχουν αποδείξεις ότι οι παπαράτσι παρενοχλούσαν τη Mercedes ενώ σύμφωνα με τις μαρτυρίες τους απλώς την ακολουθούσαν. Και λογικά δεν υπήρχε λόγος να παρενοχλούν από τη στιγμή που δεν μπορούσαν να πάρουν φωτογραφίες μέσα στην νύχτα. Ήταν τότε ένα παράλογο παιχνίδι κυνηγητού; Και αν ναι γιατί ο οδηγός να μπει σε αυτό το παιχνίδι αφού το ζεύγος ήταν συνηθισμένο στους παπαράτσι και κάτι τέτοιο ήταν ούτως ή άλλως απαράδεκτο από πλευράς ασφάλειας; Και τελικά ποιός ήταν ο Χένρυ Πωλ και οδηγούσε όντως μεθυσμένος;

Σχόλια