Η Δολοφονία του John Kennedy


















Πρόσφατες αποκαλύψεις σχετικά με την δολοφονία του JFK έφεραν πάλι στο προσκήνιο την μεγαλύτερη συνομωσία που έγινε ποτέ για την απόκρυψη των πραγματικών δολοφόνων ενός αμερικανού προέδρου. Ένα γεγονός που συγκλόνισε όχι μόνο την Αμερική αλλά ολόκληρο τον κόσμο. Ο πιο αγαπητός πρόεδρος στην ιστορία της Αμερικής  δολοφονήθηκε εν ψυχρώ και μπροστά στα μάτια εκατοντάδων ανθρώπων, ξεκινώντας την μεγαλύτερη ιστορία συνομωσίας του αιώνα μας.
Ο John  Fitzgerald Kennedy εξελέγη 35ος πρόεδρος των ΗΠΑ το 1960 κερδίζοντας για λιγότερο από 100.000 ψήφους τον πολιτικό του αντίπαλο Ρίτσαρντ Νίξον. Με την αποτελεσματική του αντιμετώπιση της  «Κρίσης των πυραύλων της Κούβας» έγινε ακόμη πιο δημοφιλής και αποδεκτός από φίλους και εχθρούς. 

Κατά την διάρκεια της περιοδείας του στο Ντάλας του Τέξας, στις 22 Νοεμβρίου 1963 δολοφονήθηκε, με μία σφαίρα στο κεφάλι να είναι η μοιραία για τον λαοφιλή πρόεδρο. Η «Επιτροπή Γουώρεν» που συστάθηκε αμέσως μετά την δολοφονία, με εντολή του προέδρου Λίντον Τζόνσον, με μέλη ισχυρά ονόματα της εποχής όπως ο Έρλ Γουώρεν, ο Τζέραλντ Φόρντ (μετέπειτα  Πρόεδρος των ΗΠΑ), ο Άλεν Ντάλες (Διευθυντής της CIA) και ο Τζόν Μακλόι (πρώην Διευθυντής της Παγκόσμιας Τράπεζας), αποφάνθηκε μέσα σε 3 ημέρες ότι ο δολοφόνος του Προέδρου ήταν ο Λι Χάρβεϊ  Όσβαλντ, ο οποίος κατά σατανική σύμπτωση δολοφονήθηκε από τον Τζάκ Ρούμπι πριν προλάβει να μιλήσει για τις κατηγορίες που του απαγγέλθηκαν. Πολλές θεωρίες είδαν το φώς της δημοσιότητας σχετικά με τους πολλούς δολοφόνους και την τρελή πορεία της σφαίρας αλλά τίποτε δεν μπόρεσε να αποδειχτεί.

 Σύμφωνα με δημοσίευμα της «Ντέιλι Μέιλ», η οποία επικαλείται απόρρητο υλικό που πρόκειται να προβάλει το φθινόπωρο το τηλεοπτικό δίκτυο ABC, η Τζάκι Κένεντι θεωρούσε τον Λίντον Τζόνσον και «μια συμμορία Τεξανών επιχειρηματιών» δολοφόνους του άντρα της. Η Τζάκι, λίγο διάστημα μετά την δολοφονία του συζύγου της, μίλησε στον ιστορικό Άρθουρ Σλέσινγκερ Τζούνιορ και έδωσε σημαντικές πληροφορίες αλλά με τον φόβο των αντιποίνων στην οικογένειά της, ζήτησε το υλικό να δημοσιοποιηθεί 50 χρόνια μετά τον θάνατό της. Βέβαια από το θάνατό της έχουν περάσει μόνο 17 χρόνια, εντούτοις η κόρη της Caroline "κληρονόμος" των εν λόγω μαγνητοταινιών, έχοντας δει τα μέλη της οικογένειάς της να "φεύγουν" από τη ζωή ένα ένα, αποφάσισε να σπάσει τη σιωπή της και να δώσει τις κασέτες στη δημοσιότητα.

Το βίντεο της συνέντευξης θα μεταδοθεί για πρώτη φορά το ερχόμενο φθινόπωρο από το τηλεοπτικό δίκτυο
ABC, όμως ήδη έχουν αρχίσει να έρχονται στη δημοσιότητα αποκαλύψεις, όπως η κατηγορία που απευθύνει εναντίον του πρώην Αμερικανού προέδρου, Lyndon Johnson. Παρόλο που το κουβάρι της συνομωσίας δείχνει να ξετυλίγεται, οι «γνωρίζοντες» βάζουν στοίχημα ότι η ιστορία αυτή θα συνεχίσει να στοιχειώνει τον αμερικάνικο λαό….  



Σχόλια